Oosters specialiteitenrestaurant Paradijs is al 35 jaar een begrip in Uden. Met haar traditionele receptuur bepaalde oma Sufa jarenlang de menukaart. Inmiddels zwaait de tweede generatie de scepter in de vorm van zoon Mang en dochter Pui Cheng. In het restaurant is veel veranderd, maar de gerechten blijven ouderwets lekker.
Liefhebbers van de traditionele Chinese keuken weten de weg naar Paradijs Uden wel te vinden. Het restaurant kent dan ook een lange geschiedenis. Ome Chang bestierde in de jaren 70 met restaurant Azië een van de eerste Chinese restaurants in de regio. Oma Sufa Cheng werkte als jong meisje in de bediening. Hier deed ze de nodige ervaring op. In de jaren tachtig nam Sufa Cheng het restaurant over. Sindsdien maakt het familiebedrijf een flinke groei door.
Haar zoon Mang Cheng vertelt: “Mijn moeder zag er destijds op toe dat de gerechten met de grootste zorg werden bereid. Neem bijvoorbeeld de Babi Pangang. Die heeft van origine een rode kleur. Die is afkomstig van Chinese kruiden in plaats van de bekende saus. De rode saus maakt geen deel uit van de oorspronkelijke receptuur. Oma zorgde er altijd voor dat de juiste kruiden aanwezig waren om de originele Babi Pangang te maken. Begin jaren tachtig wisten we een plekje te bemachtigen in de Panorama restaurant Top 100.
Dat leverde ons landelijk bekendheid op. Het pand op de Prior van Milstraat 5 groeide uit zijn jasje en we verhuisde naar het nieuw gebouwde pand op nr. 18.” Volgens Mang heeft Paradijs Uden altijd een goed oog gehad voor culinaire trends. Zo was het restaurant in de jaren negentig een van de eerste eethuizen met een Japanse bakplaat. “Alleen het Amsterdamse Okura-hotel was ons voor. We begonnen met twintig zitplaatsen. Binnen drie jaar groeide dat uit naar zestig plaatsen. Er werd toen al met een avondvullende programma gewerkt, waar de gerechten in verschillende gangen werd klaargemaakt.
In 2004 volgde opnieuw een uitbreiding. Deze keer werd het buffetgedeelte onder handen genomen. De uitbreiding met 180 plaatsen bleek na twee maanden al te klein. Anno 2010 biedt Paradijs ruimte aan vijfhonderd mensen. Gasten kunnen er 7 dagen per week terecht om tegen een vaste prijs onbeperkt te dineren. Volgens Cheng zijn kwaliteit en passie de sleutelwoorden die bijdroegen aan het succes. “Dit restaurant is een echt familiebedrijf. We willen dat de mensen met een goed gevoel naar huis gaan. Het moet een echt avondje uit zijn.
Door onze ervaring weten we ook wat onze klanten willen. Zo hebben we bijvoorbeeld een speciale kinderhoek waar begeleiding aanwezig is. Ouders hoeven dus niet bang te zijn dat het hun kinderen aan iets ontbreekt. Door de jaren heen hebben we uit de hele regio een vaste klantenkring opgebouwd. Oma Sufa heeft in dit restaurant verschillende generaties zien opgroeien. De kinderen die met hun ouders in de jaren 70 kwamen, zijn nu zelf grootouders.
Het persoonlijke contact staat bij ons hoog in het vaandel. Paradijs Uden is nu eenmaal ons levenswerk. Ons motto is niet voor niets: ‘Wie als een vreemdeling bij ons binnenkomt, zal zeker als vriend terugkeren.’ Vanzelfsprekend kunt u tijdens de feestdagen terecht bij restaurant Paradijs in Uden, want ze zijn al meer dan 30 jaar, 365 dagen aaneengesloten geopend geweest.
Hun filosofie is dat zij te allen tijde klaar staan voor hun gasten. De gasten moeten weten dat ze iedere dag bij ‘t Paradijs in Uden terecht kunnen.
De kwaliteit van restaurant Paradijs in Uden staat hoog in het vaandel, welke geleid heeft tot de uitverkiezing tot de beste 20 Chinese restaurants van Nederland in 2011, door het blad Horeca Misset, van het Elsevier concern.
Voor meer info:
Restaurant Paradijs Uden
Prior van Milstraat 18
Tel: 0413 – 266606
www.paradijsuden.nl